Şu andaki icraatları ana muhalefet partisi tarafından geçersiz olduğu iddia edilen hükümet gider ayak bir kanunu daha yasadı ve iş Cumhurbaşkanının onayına kaldı. Kanun 4’ünde TBMM’nden onandı ve bugün Cumhubaşkanına gönderildi. Bu seferki kanunun adı: İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yolu ile işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun.

Kanun tasarı halindeyken Sabah Gazetesi’nin düzenlediği İnternet Haftası etkinliğinde tartışıldı ve oldukça eleştiri aldı. Sabah Gazetesi haberinde şu ifadeler yer aldı: Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mehmet Sucu ise yasa tasarısının, ”TCK’daki 301. maddenin internete taşınmış hali” olduğunu öne sürerek, ”Basın özgürlüğü ve özgürlükler açısından bu yasaya karşı durmak gerekiyor” diye konuştu. BT Dünyası adlı web sitesinden Kemalettin Bulamacı da yasa tasarısının, ”internet erişimini insanların elinden alacak bir tasarı” olduğunu ileri sürerek, internetin doğası gereği engellenemez olduğunu ve insanların bilgi edinme hakkının ellerinden alınamayacağını ifade etti.

Buraya tıklayarak inceleyebileceğiniz yasa tartışmaya açık perdelemelerin önünü açıyor ve internet ortamındaki ifade özgürlüğünü ciddi biçimde tehdit ediyor. Kanun ayrıca AB uyum sürecine ve AB’nin uyguladığı internet düzenlemelerine de aykırı. Yasa ile bağlantılı olarak BTdunyasi.net’in Türkiye İnternette AB Liginde Küm Düşecek başlıklı yazısını mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Yazı şu ifadeler ile başlıyor: ‘Doç Dr Mustafa Akgül sansürcü yaklaşımın Türkiye İnternetine ciddi bir zarar vereceğini düşündüklerini söyleyerek Türkiye’yi AB sınıfından, Suudi Arabistan, İran, Vietnam, Çin kategorisine yerleştireceğini hatırlattı.’