Milliyet Gazetesi’nin 07 Temmuz 2008 tarihli haberi: Telefonları dinlemeye takılan üst rütbeli subayların, Romen bir firmanın düzenlenecek helikopter ihalesine girebilmesi için yardım isteyen çete üyelerine ihale bilgilerini mesaj çektiği belirlendi
Ankara‘da organize bir suç örgütüne yönelik olarak başlatılan soruşturmada, telefonları dinlenen ve dinlemeye takılan bir albay, bir yarbay, 3 astsubay ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet, Yargıtay ve Gaziantep adliyesinde görevli memurların, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri iddia edildi.
Üst rütbeli subayların, Romen bir firmanın Milli Savunma Bakanlığı‘nca (MSB) düzenlenecek helikopter ihalesine girebilmesi için yardım isteyen çete üyelerine ihale bilgilerini mesaj çektiği belirlendi.
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan‘ın koordinesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi‘nce geçen hafta yapılan operasyonda gözaltına alınan 10 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlıların suçlandıkları bazı eylemler şöyle:
Avusturyalı şüpheli
MİT‘te görevli A.Ö., Avusturya uyruklu şüpheli Gerda B. aracılığı ile ABD uyruklu bir firma ile ortak olan Romen uyruklu firmayı Türkiye‘ye getirerek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Savunma Sanayi Müsteşarlığı‘nca düzenlenecek olan helikopter ihalesine girmesi için girişimde bulundu. Swiss Otel‘de yapılan görüşmeler sonrası örgüt üyesi olduğu iddia edilen E. Ö. ve A. İ. Ö. devreye girerek Albay M.M.‘yi aradı ve MSB‘den randevu ayarlamasını istedi.
M.M., konuyu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı‘nda görevli Yarbay M.A.‘ya ileterek zanlılara yardımcı olmasını istedi. A. İ. Ö.‘ye subaylar tarafından çekilen mesaja ihaleye ilişkin bilgiler verildiği öğrenildi.
Avusturya-Viyana‘da bahis ve şans oyunları alanında faaliyet gösteren BWIN Interactive Entertainment isimli firma, Türkiye‘de bir şirket kurdu. Şirket, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı‘ndan lisans alabilmek için, Avusturya uyruklu Gerda B.‘nin Türkiye‘deki hesabına 2 milyon 500 bin euro gönderdi. Bu paranın 300 bin euro‘luk kısmı lisans işlemleri aşamasında ‘rüşvet’ olarak dağıtıldı.
Ancak lisans başvurusu kabul edilmeyince, Avusturya‘daki şirket yetkililerine sahte bir lisans hazırlanarak gönderildi. Dolandırıldıklarını anlayan BWIN şirketi yetkilileri, Viyana Federal Emniyet Müdürlüğü‘ne müracaatta bulundu.
Tarihi eser kaçakçılığı
Organize suç örgütünün ayrıca, ‘askere gitmemek amacıyla sahte rapor aldırmak, tarihi eser kaçaklığı yapmak, bir şirkete ait milyon YTL‘lik vergi borcunu sildirmek’ gibi suçları da işlediği iddia edildi.
Not: Ekran görüntüsü 22 Mayıs 2008 tarihinde odeonbet-giris.com tarafından Bwin.com sitesinden haber amaçlı olarak alınmıştır. Milliyet Gazetesi haberinde görüntü yer almamıştır.