Yeni Şafak Gazetesi’nden Yılmaz Yıldız’ın 05 Kasım 2008 tarihli haberi: İddaa bahis oyununun işletme hakkını elinde bulunduran Çukurova Grubu’na bağlı İnteltek’in Genel Müdürü Ahmet Sezer, özelleştirme kapsamındaki Milli Piyango’ya talip olduklarını söyledi. Önceki sistemde hasılattan yüzde 12 pay aldıklarını, ihale sonucunda bu payın yüzde 1,4’e çektiklerini hatırlatan Sezer, azalan geliri yeni branşları da devreye sokup işi büyüterek kapatacaklarını kaydetti.

FUTBOLUN PAYINI ARTTIRDI
İddaa ihalesi sonrasında oluşacak tabloyu Yeni Şafak’a anlatan Sezer, İddaa’yı işletmeye başladıktan sonra piyango pazarında futbolun payını artırdıklarını belirterek, “Futbolun payını 17 milyon dolardan 1,4 milyar dolara çıkardık. Şu anda da 1,7 milyar dolarlık bir hacme ulaştık” dedi.

FARKLI BRANŞLAR DA OLACAK
İddaa ihalesinde rakamın yüzde 1,4’e kadar düşmesi ile gelirde ciddi bir azalmanın söz konusu olduğunu kaydeden Sezer, ihale ile İddaa’nın futboldan çıkıp tüm spor branşlarını kapsayacak şekilde bir statü kazandığını hatırlattı. Sezer, “Gelir oranımız düşmesine rağmen imkanlar da daha iyileştiği için marttan sonra daha iyi bir tablo görüyoruz. Milli Piyango, doğru bir marka ve bizim odağımız. Biz bir operatörüz. Bu işi yapan uygulayan kişiyiz. Biz bu tür organizasyonları Türkiye şartlarında yapmayı bilen bir şirketiz. O yüzden bizim için cazip. Milli Piyango’ya grup olarak adayız” dedi.