Star Gazetesi’nin 9 Eylül 2008 tarihli haberi: YERLİ ve yabancı şirketlerin yakından ilgilendiği Milli Piyango‘nun özelleştirilmesi için başta yönetmelik olmak üzere teknik çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı ve Özelleştirme Yüksek Kurulu‘nun (ÖYK) kararının ardından ihale sürecinin başlatılmasının beklendiği belirtildi. Yetkililer, Milli Piyango‘nun lisans devrinin nasıl olacağına, lisans sahibinin hangi koşullarda hangi hakları kullanacağına ilişkin bir yönetmelik taslağı üzerinde ilgili kuruluşların çalışmalarının tamamlandığını ve yakında Resmi Gazete‘de yayımlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

LİSANS SÜRESİ 10 YIL
BU yıl içinde ihaleye çıkılması ve özelleştirilmesinin tamamlanması öngörülen Milli Piyango‘da lisans süresinin 10 yıl olması öngörülüyor. Lisans devri yoluyla yapılacak özelleştirmede hasılatın yüzde 17‘si alıcıya ve 3‘ü de Milli Piyango İdaresi‘ne aktarılacak. Kalan tutar ise vergi ve diğer harcamalar düşüldükten sonra Savunma Sanayii Destekleme Fonu, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Tanıtma Fonu gibi fon ve kurumlara verilecek. Yeni yönetmelikle, Milli Piyango‘nun 10 yıl süreyle işletme hakkının devredileceği şirkete yeni oyunlar düzenleme olanağı da tanınıyor.

2007 kárı 331.8 milyon YTL
GEÇEN yıl 459.8 milyon YTL net satışa ulaşan Milli Piyango‘nun, dönem kárı 331.8 milyon YTL olarak gerçekleşti. Milli Piyango İdaresi‘nin özelleştirilmesiyle ilgilenen şirketler arasında GTech-Lottomatica (İtalya-ABD), Essnet-Tattersall‘s (İsveç), Scientific Games (ABD), Camelot (ABD), Opap (Yunanistan), Intralot (Yunanistan), Austrian Lotteries (Avusturya) ve Sisal (İtalya), Doğuş, Alarko, Koç Holding ve Çukurova Grubu da bulunuyor.